10.06.2021

Orange Moldova, jucătorul CSR #1 pe piața TELCO, îşi reconfirmă angajamentele pentru educația digitală

Orange, jucătorul CSR #1 pe piaţa TELCO din Moldova cu cele mai mari investiții în domeniul educației, îşi confirmă angajamentul de a contribui în continuare la incluziunea digitală prin educație. Orange a semnat un Memorandum de Înțelegere pentru susținerea conectivității la Internet în școli și utilizarea tehnologiilor digitale în educație împreună cu cei mai mari jucători de pe piața de telecomunicații din Moldova, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Proiectul de Competitivitate din Moldova și Proiectul TEKWILL.

Parteneriatul vine în contextul în care pandemia de COVID-19 a reconfirmat necesitatea digitalizării pentru facilitarea și îmbunătățirea procesului și a calității studiilor.

Mariusz Gatza, Director General Orange Moldova: „Incluziunea şi educaţia reprezintă un pilon important al strategiei de responsabilitate social-corporativă a Grupului Orange, Engage2025. Mă bucur să comunic că, din 2015 și până în prezent, Orange Moldova şi Fundaţia Orange Moldova au susținut inițiativele de învățare și formare a circa 180.000 de beneficiari. Cu această ocazie, vreau să le mulțumesc tuturor partenerilor alături de care colaborăm fructuos de atâția ani și să-i felicit și pentru implicarea proactivă în implementarea obiectivului comun de dezvoltare a educaţiei digitale din Moldova.”

5 milioane de lei anual pentru incluziunea digitală

Orange Moldova a lansat platforma Orange Digital School în 2015, ceea ce a favorizat implementarea a mai multor proiecte care vin sa revoluționeze sistemul educațional, cât şi să contribuie la incluziunea digitală tinerilor dezavantajaţi, a femeilor defavorizate şi a altor categorii sociale. Printre acestea sunt: Clasa Viitorului, Burse pentru profesorii din domeniul STEM (stiinte, tehnologie,inginerie, matematica), Incluziunea Digitală Rurală, Orange WiFi Cafe, Orange Lab, Women Digital Center, #SuperCoders și programul de voluntariat şi educaţie digitală Ne Pasă.

Anual, numărul beneficiarilor proiectelor Orange şi celor ale Fundației Orange este de peste 160 de mii de persoane. Investițiile anuale pentru proiectele ce țin de incluziunea digitală sunt de circa 5 milioane de lei.

Doar în perioada de pandemie, în primăvara 2020 şi 2021, 15 000 de elevi şi profesori din întreaga ţară s-au bucurat de conectivitate gratuită de la Orange, operatorul #1 care oferă servicii voce, Internet prin fibră și servicii TV sub același brand.

Prin semnarea acestui Memorandum, Orange se angajează să susţină şi să promoveze în continuare

  • un ecosistem educațional digital incluziv și performant, prin dotarea cu tehnologii digitale de ultimă oră și conexiune la Internet accesibil și de mare viteză pentru școli;
  • conținut și platforme educaționale digitale de înaltă calitate;
  • consolidarea abilităților digitale ale profesorilor și elevilor din Moldova, cruciale pentru continuitatea educației adaptate provocărilor post COVID-19, precum și investițiile pe termen lung în resurse umane competitive;
  • diversitatea, echitatea și incluziunea, folosind tehnologia digitală ca egalizator pentru eliminarea diferențele dintre sexe, venituri și loc de trai.