Parteneriat pentru sănătate - programul tău pentru ocrotirea sănătăţii

Fiind client Orange, printr-un simplu apel, SMS sau navigând pe net, contribui la facilitarea accesului la servicii medicale de calitate pentru locuitorii din Moldova. Prin intermediul programului „Parteneriat pentru sănătate”, alături de Fundaţia Orange ai investit peste 32 de milioane de lei, pentru a ajuta ca peste 80 de mii oameni să beneficieze de asistenţa medicală necesară.

Cel mai performant tomograf pentru investigaţii neurologice

Cu suportul Fundaţiei Orange Moldova a fost creat Centrul de Radiologie şi Imagistică la Institutul Naţional de Neurologie şi Neurochirurgie. Centrul a fost dotat cu un aparat performant CT Tomograf în valoare de 18 milioane de lei. Până acum cca 30 000 de pacienţi au beneficiat de investigaţii neurologice la INN.

Aparat C-arm pentru intervenţii neurochirurgicale ultramoderne

Institutul Naţional de Neurologie şi Neurochirurgie efectuează intervenţii neurochirurgicale ultramoderne. Fundaţia Orange a dotat instituţia cu un aparat ultramodern, 3D C-arm, în valoare de 2,7 milioane de lei. Astfel, peste 5000 de pacienţi au beneficiat de operaţii spinale cu cea mai mare precizie, rapiditate şi la cele mai înalte standarde internaţionale.

Cel mai avansat aparat roentgen

Fundaţia Orange Moldova a contribuit la renovarea Secției de imagistică a Departamentului de pediatrie al Spitalului municipal din or. Bălți şi a donat un aparat roentgen, cel mai performant existent la moment în ţară și primul de acest tip în Europa. Implementarea proiectului de cca 5 milioane de lei a permis  stabilirea diagnosticelor în regim de urgenţă, pentru 20 000 de copii din mun. Bălţi şi din cele 11 raioane din nordul Republicii.

Echipamente medicale pentru o sală modernă de naşteri

Fundaţia Orange a dotat cu echipament de ultimă generaţie o sală pentru naşteri la Institutul Mamei şi Copilului. Utilajele performante au necesitat investiţii de cca 2,5 milioane de lei, iar până acum 1000 de copii din ţara noastră au venit pe lume în condiţii mai sigure.

Un microbuz pentru copiii cu necesităţi speciale

Fundaţia Orange a procurat un microbuz special pentru copiii cu dizabilităţi care solicită îngrijire şi tratament la Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii. Microbuzul este dotat cu scaune pentru copii cu necesităţi locomotorii speciale şi o rampă de acces pentru scaunele cu rotile. Graţie proiectului în valoare de 640 000 de lei, peste 10 000 de copii au beneficiat  de asistenţă psihologică şi medicală la Centru.

În cei 7 ani de activitate, Fundaţia Orange a răspuns continuu necesităţilor stringente din domeniul ocrotirii sănătăţii.

Astfel, FOM a donat echipamente medicale pentru prevenirea surdităţii la Centrul de Audiologie din Chişinău; a echipat 10 ambulanţe ale Spitalului de  Urgenţă din Chişinău cu sisteme GPS şi camere video; a donat un analizator hematologic, utilaj pentru analiza sângelui în câteva minute la Centrul de Sănătate publică din Limbenii Vechi ş.a.

Şi pentru că împreună am realizat atâtea lucruri frumoase, îţi mulţumim că eşti client Orange!