Orange Moldova – mai aproape de inovaţiile digitale

Orange Moldova contribuie la digitalizarea societăţii, prin suportul acordat tinerilor antreprenori în domeniul IT. În calitate de partener general pentru al 7-lea an consecutiv, cu susţinerea companiei la Chişinău se va desfăşura Startup Weekend Moldova. Evenimentul aflat la cea de a VIII-a ediţie, reprezintă un exerciţiu practic pentru tinerii care visează să-şi dezvolte o  afacere în domeniul aplicațiilor online sau mobile. Competiţia se va desfășura în perioada 11-13 noiembrie 2016, la Chișinău, în incinta iHub Chișinău, situat pe str. 31 August 1989, nr. 78, în spatele blocului II al Universității Tehnice a Moldovei.

Ce facem la Startup Weekend?

Tradiţional, la  Startup Weekend îşi vor da întâlnire programatori, specialişti în design grafic, managementul proiectului , marketing ş.a. Participanţii vor trebui ca timp de 54 de ore să transforme o idee de afacere într-un proiect viabil. Astfel, ei formează echipe și experimentează întreg procesul de lansare a unei afaceri, de la generarea ideii până la dezvoltarea unui prototip, cu plan de marketing și model de business bine definit. Pe tot parcursul evenimentului, participanții sunt ghidați de mentori din Republica Moldova și de peste hotare, cu experiență vastă în domeniul antreprenoriatului IT. Cei mai talentaţi tineri ale căror idei vor impresiona un juriu format din experţi se vor bucura de premii oferite de partenerii evenimentului. Pentru mai multe detalii despre Startup Weekend Moldova accesați pagina web.

Câştigă un bilet Startup Weekend Moldova

Dacă eşti pasionat de inovaţii digitale, din 31 octombrie şi până pe 3 noiembrie, Orange te provoacă să intri în competiţie pentru a câştiga unul din cele 5 bilete  gratuite la marele eveniment. Tot ce trebuie să faci este să scrii un text în care explici de ce anume tu ar trebui să participi la SWM 2016 şi să expediezi textul la adresa  de e-mail: startupweekend@ict.md   Un juriu competent  format din organizatorii evenimentului va examina toate aplicaţiile, iar cei mai  convingători participanţi vor intra în posesia biletelor. Pe 4 noiembrie, fii cu ochii pe pagina Orange de Facebook pentru a afla rezultatele concursului.

Despre Startup Weekend Moldova

De la prima ediție a Startup Weekend în Moldova, cca 600 de tineri au participat  în competiţie. Astfel ei au beneficiat de un transfer real de experiență și cunoștințe, valorificând din plin oportunitatea testării ideilor și lansării unor proiecte de perspectivă.  Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova şi alţi parteneri.