20.11.2014 toate
Spectacol de sarbatori pentru copii defavorizati

Fundatia Orange le-a oferit copiilor orfani si din familii defavorizate o lume de poveste. In ajunul sarbatorilor de iarna, peste o mie de elevi din scolile-internat si centre sociale din tara au vizionat spectacolul de balet Romeo si Julieta, dupa nemuritoarea piesa a lui William Shakespeare. Evenimentul cultural face parte din proiectul Fundatiei Orange „Opera si Baletul mai accesibile pentru copiii defavorizati”.

Victoria Mustata, Secretar Fundatia Orange: „Pentru Fundatia Orange a devenit o traditie frumoasa sa organizam spectacole culturale pentru copii defavorizati, in ajunul sarbatorilor de iarna. Suntem fericiti ca pentru al patrulea an consecutiv am reusit sa aducem zambetele pe fetele acestor micuti. Proiectul isi propune sa contribuie la integrarea copiilor cu acces limitat la evenimente culturale si includerea lor in circuitul cultural autohton.”

Insotiti de profesori si parinti, micutii spectatori au ramas incantati de show-ul exceptional, oferit de artistii Teatrului National de Opera si Balet “Maria Biesu”. Multi dintre ei au fost pentru prima data la teatru, iar acum au avut ocazia sa vizioneze pe scena animatia povestii pe care o cunosteau doar din carti.

Ion, spectator, 6 ani: „Foarte frumos spectacol, intotdeauna am vrut sa asist la un show de balet”.

Alina, spectatoare, 10 ani: “Mie mi-a placut foarte mult concertul. Am petrecut 2 ore alaturi de artisti si copii, intr-o atmosfera vesela”.

Oxana, spectatoare, parinte: „A fost foarte interesant. Multumim Fundatiei Orange pentru aceste clipe minunate petrecute alaturi de cei dragi. Copiii au ramas foarte multumiti. Sincer sa va spun si pentru mine a fost emotionant, intrucat nu am mai asistat la un spectacol de balet de cand era studenta”.

Cu o traditie de patru ani, spectacolul desfasurat cu suportul financiar total al Fundatiei Orange isi propune sa contribuie la integrarea copiilor cu acces limitat la evenimente culturale. Proiectul este implementat in parteneriat cu de Societatea Culturala „Vatra”.

Vlad Negruzzi, Presedinte Societatea Culturala „Vatra”: „Am invitat copii aproape din intreaga tara. Opera si baletul sunt elemente importante in educatia copiilor, iar impreuna cu Fundatia “Orange Moldova” putem contribui la dezvoltarea lor”.

Spectacolul caritabil face parte din multiplele actiuni sociale ale Fundatiei Orange, care vin in sustinerea educatiei culturale si a integrarii in societate a a copiilor orfani si din familii defavorizate. Cca 14 mii de copii au beneficiat pana acum de proiectul „Opera si Baletul mai accesibile pentru copiii defavorizati”.