25.03.2013 toate
Fundatia Orange Moldova continua sa faca investitii majore pentru a sustine copiii

Fundatia Orange Moldova a lansat trei proiecte majore in domeniul ocrotirii sanatatii si dezvoltarii sociale in municipiul Balti, de care vor beneficia locuitorii a 11 regiuni din Nordul Republicii:

  • Renovarea sectiei de Diagnostica Functionala a Departamentul de Pediatrie a Spitalului Clinic municipal din Balti;
  • Reconstruirea cabinetului radiodiagnostic si dotarea acestuia cu un aparat Roentgen model Shimadzu, cel mai performant echipament medical de aceasta clasa existent in Moldova si primul utilaj de acest tip instalat din Europa;
  • Reabilitarea termica a Centrului de Plasament Temporar si Reabilitare pentru Copii din municipiul Balti;

Festivitatea de lansare s-a desfasurat cu participarea Prim-ministrului in exercitiu, Vlad Filat, a Vicepresedintei Parlamentului, Liliana Palihovici, a Directorului General Orange Moldova, Liudmila Climoc, precum si a reprezentantilor administratiei publice locale.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "Acum trei ani, prin activitatea Fundatiei Orange, ne-am propus sa consolidam activitatea noastra de RSC. Gratie acestor investitii, circa 6,000 de copii vor avea acces la servicii medicale de calitate anual, iar peste 400 de copii orfani sau care se afla in dificultate vor beneficia de conditii mai bune de plasament si reabilitare.
In acest context, vreau sa multumesc echipei Fundatiei Orange Moldova, care a implementat aceste proiecte majore si partenerilor care ne-au acordat tot suportul necesar. In mod special, vreau sa aduc multumiri Dnei Liliana Palihovici, care a venit cu o initiativa legislativa in vederea scutirii de TVA a utilajului importat, ceea ce ne-a permis sa redirectionam peste 600,000 de lei pentru implementare altor proiecte ale fundatiei.
Anual, gratie proiectelor implementate de Fundatia Orange Moldova in domeniul educatiei, culturii, ocrotirii sanatatii si protectiei sociale beneficiaza peste 15 mii de persoane.
Prin activitatea noastra ne propunem sa contribuim la dezvoltarea sociala, culturala si educationala a societatii!"

In cadrul ceremoniei oficiale de inaugurare a proiectelor initiate si finantate de Fundatia Orange Moldova in cadrul programului de promovare a proiectelor sociale in municipiul Balti in anul 2012, Prim-ministrul a spus ca a tinut neaparat sa vina personal si sa multumeasca Fundatiei Orange Moldova pentru responsabilitatea sociala de care da dovada in activitatea desfasurata.

Vlad Filat, Prim-ministru in exercitiu: "Fundatia Orange Moldova a initiat si a implementat mereu proiecte sociale foarte importante in tara noastra, iar o mare parte dintre acestea vizeaza anume copiii. Avem posibilitatea sa constatam ca, pas cu pas, reusim sa construim un sistem de ocrotire a sanatatii mai bun, cu conditii mai bune pentru cei care muncesc in institutiile medicale, dar cel mai important - pentru oamenii care beneficiaza de serviciile lor", a spus Prim-ministrul in exercitiu.

Vlad FILAT a mai mentionat ca societatea are nevoie de solidaritate, este necesar ca cei care au posibilitate sa fie atenti fata de nevoile celor ce sunt in dificultate, iar actiunile Fundatiei Orange Moldova sunt un exemplu in acest sens.

Vicepresedintele Parlamentului, Liliana PALIHOVICI, de asemenea, a apreciat rezultatul proiectelor sociale promovate de Fundatia Orange Moldova si a dat asigurari ca va sustine toate activitatile in aceasta directie.

Liliana Palihovici, Vicepresedinta Parlamentului Republicii Moldova: "Vreau sa aduc multumiri tuturor celor care au facut posibila realizarea acestor proiecte. Sunt gata sa sustin initiativele sociale oricarui agent privat in beneficiul copiilor", a declarat Liliana Palihovici. "Multumesc tuturor celor care au dat dovada de un adevarat Parteneriat pentru copii. Multumesc cetatenilor nostri care au vorbit la telefon si aceasta a permis ca o parte din banii platiti pentru convorbirile lor sa contribuie la realizarea proiectului. Multumesc si Companiei si Fundatiei Orange Moldova pentru devotamentul in finantarea si implementarea proiectelor orientate spre imbunatatirea serviciilor pentru copii", a afirmat Vicepresedinta Parlamentului Republicii Moldova.

Valeriu Slobodean, medic-sef, Centrul de Plasament Temporar si Reabilitare pentru Copii din Balti: "Vreau sa multumesc Fundatiei Orange Moldova, declarand ca, datorita lor, a fost posibila imbunatatirea conditiilor de viata a copiilor, iar micutii, aflandu-se la tratament, nu mai stau in frig."

Maria Neamtu, medic-sef al Departamentului de Pediatrie al Spitalului Clinic Municipal din Balti: "Suntem foarte recunoscatori pentru acest suport si sper ca aceasta colaborare va avea continuitate pentru realizarea in comun a unor noi proiecte importante pentru beneficiarii institutiei noastre medicale."

Aceste trei proiecte sociale vor permite diagnosticarea in regim de urgenta a copiilor spitalizati din mun. Balti si 11 raioane din nordul Republicii Moldova, precum si asigurarea serviciilor medicale de calitate pentru circa 6,000 de copii anual.

Prin contributia Fundatiei Orange Moldova, cabinetului radiodiagnostic din cadrul Departamentului de Pediatrie al Spitalului Clinic Muncipal din Balti este dotat acum cu cel mai performant echipament medical de aceasta clasa existent in Moldova si este primul utilaj de acest tip instalat din Europa. De asemenea, procurarea si instalarea geamurilor si usilor noi, precum si a unei portiuni de instalatie termica la Centrul de Plasament Temporar si Reabilitare pentru Copii din Balti va permite oferirea serviciilor de calitate pentru peste 400 de copii anual.