30.05.2012 toate
Fundatia Orange a adus copiii in poiana copilariei

Pe 29 mai, Fundatia Orange Moldova impreuna cu Societatea Culturala "Vatra" au organizat traditionalul spectacol "Copilarie – dulce feerie", adresat copiilor din institutii de tip internat din tara.

Scopul proiectului este de a contribui la integrarea copiilor defavorizati, care au acces limitat la evenimente culturale, in circuitul cultural autohton, dar si de a promova tinerele talente din Republica Moldova.



Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: "Odata cu lansarea Fundatiei Orange in Moldova, unul din obiectivele de baza pe care ni l-am propus este sustinerea copiilor, dar mai ales a copiilor care sunt in dificultate.
Acest spectacol a devenit o traditie frumoasa atat pentru Fundatia Orange, cat si pentru copiii din scoli-internat si familii defavorizate. Prin proiectele pe care le implementeaza Fundatia Orange Moldova incercam sa consolidam activitatea noastra de Responsabilitate Social-Corporativa si sa sensibilizam societatea cu privire la problemele cu care se confrunta copiii in Republica Moldova."

In fiecare an, spectacolul ""Copilarie – dulce feerie" este organizat in ajunul Zilei internationale a copiilor si contine atat elemente distractive cat si educative.

Pe 29 mai, pe scena Palatului National au evoluat artisti si trupe de dans renumite: Irina si Anatol Bivol, Ion Suruceanu, Anisoara Puica, Vlad Negruzzi, Victoria Lungu, ansamblul de dansuri populare "Martisor", precum si tinere talente autohtone.

La spectacol au participat gratuit copii din peste 20 de scoli de tip internat din diferite localitati ale tarii: Falesti, Soroca, Hincesti, Chisinau, Causeni si altele. Fundatia Orange a asigurat transportul tur – retur al copiilor.

In cadrul programului sau cultural, Fundatia Orange Moldova sustine mai multe evenimente cultural-artistice dedicate copiilor defavorizati cu scopul de a-i apropia de valorile culturale autohtone pentru a-i integra in societate. Astfel, de Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati, impreuna cu Societatea Culturala Vatra, Fundatia Orange Moldova organizeaza concertul "Armonii autumnale". Prin lansarea Parteneriatului strategic cu Teatrul National de Opera si Balet, fundatia isi propune sa familiarizeze copiii defavorizati, orfani, care provin din familii social-vulnerabile, cu opera si baletul – genuri de arta mai putin populare in arealul autohton.