29.03.2012 toate
Orange sustine dezvoltarea regionala in Nordul Moldovei

Peste 200 de persoane, oameni de afaceri din Romania si din Republica Moldova, reprezentanti ai ministerelor, ai Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord din Republica Moldova si ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest din Romania, ambasadori si reprezentanti ai ONG-urilor s-au intrunit miercuri, 28 martie, la Bati in cadrul Forumului Economic Interregional moldo-roman „Promovarea potentialului economic si crearea oportunitatilor de atragere a investitiilor in Regiunea de Dezvoltare Nord”.

Printre persoanele importante prezente la acest eveniment putem nominaliza pe Vicepremierul, Valeriu Lazar, Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Marius Lazurca sau Ministrul dezvoltarii regionale si constructiilor, Marcel Raducan.

Special pentru acest eveniment 50 de investitori romani au fost prezenti la forum, pentru a discuta cu oamenii de afaceri moldoveni in cadrul a sase paneluri sectoriale: Zone Economice Libere, sectorul Agroalimentar, Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor (la care a participat si Orange), Transporturi, Industrie Usoara si Turism.

Compania Orange a fost prezenta in calitate de sponsor si Partener general al Forumului. Astfel, Orange si-a demonstrat sustinerea initiativelor de investitii straine in Republica Moldova, mai ales daca acestea au un impact regional. Regiunea de Nord a Republicii Moldova este una cu potential foarte ridicat, motiv pentru care Orange a investit mult in ultimii 2 ani pentru dezvoltarea infrastructurii, fapt care ne permite sa oferim companiilor din Nordul Republicii solutii de comunicare de cel mai inalt nivel.

La fel, Forumul a reprezentat o platforma favorabila pentru discutii cu potentialii investitori romani si, implicit, viitorii clienti Orange.

Forumul Economic Interregional Moldo-Roman este un eveniment organizat in premiera de ADR Nord din Moldova si ADR Vest din Romania, care si-a derulat activitatile pe parcursul zilelor de 28-29 martie curent.