23.11.2011 toate
Fundatia Orange a organizat un spectacol cu genericul "Armonii autumnale" pentru copii defavorizati si persoane cu dizabilitati

Ieri, 22 noiembrie, Fundatia Orange Moldova si Societatea Culturala “Vatra” au organizat traditionalul spectacol-divertisment “Armonii autumnale” cu genericul “armonie in suflet, armonie in familie, armonie in societate, armonii autumnale”. Evenimentul a fost organizat in parteneriat cu Centrul pentru Drepturile Omului din Moldova.

Vlad Negruzzi, Presedintele Societatii Culturale "Vatra": " Traditional, acest spectacol anticipeaza Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, pentru a sensibiliza opinia publica cu privire la aceasta categorie de persoane defavorizate.”

Conceptul spectacolului a presupus o imbinare reusita de muzica usoara, elemente de circ si umor – un program divers pentru toate varstele cu surprize pentru mici si mari. Printre vedetele care au evoluat pe scena se numara si Vitalie Dani, Anisoara Puica, Natalia Gordienco, Irina si Anatol Bivol, formatia „Catharsis”, formatia „Martisor” etc. De asemenea, printre vedetele care au evoluat in cadrul spectacolului au fost si persoane cu dizabilitati.

Mickael Faure, Presedinte al Consiliului Fundatiei Orange Moldova: “Prin intermediul acestui proiect ne propunem sa aducem o sclipire de bucurie in ochii si in inima celor mai tristi ca noi, contribuind, prin mijloace artistice, la familiarizarea copiilor cu patrimoniul cultural-artistic autohton, precum si la promovarea tinerilor cu dizabilitati talentati.”

Anatolie Munteanu, Avocat parlamentar, Director al Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova: ”Respectarea si protectia drepturilor copilului, in special a persoanei cu dizabilitati, constituie o prioritate in activitatea avocatului parlamentar, care pledeaza pentru implicarea nemijlocita a copilului la formularea si realizarea drepturilor sale, opinia si vocea caruia sa fie auzita in viziuni, discutii si actiuni. Politicile statului trebuie sa vizeze crearea conditiilor favorabile pentru egalizarea sanselor in vederea dezvoltarii individuale a copilului si realizarea capacitatilor, drepturilor si libertatilor persoanelor cu dizabilitati.”

La spectacol au participat 1600 de persoane, printre care copii de la mai multe scoli-internat din tara impreuna cu profesorii lor, copii din familii social-vulnerabile impreuna cu parintii lor, precum si membri ai Asociatiei Invalizilor din Moldova.

In cadrul programului sau cultural, Fundatia Orange sustine mai multe evenimente cultural-artistice dedicate copiilor defavorizati cu scopul de a-i apropia de valorile culturale autohtone si a-i integra in societate. Astfel, de Ziua Internationala a Copiilor, impreuna cu Societatea Culturala Vatra, Fundatia Orange organizeaza un concert-spectacol de exceptie "Copilarie-dulce feerie", iar in ajun de Anul Nou - un concert cu participarea renumitei interprete Geta Burlacu. Prin lansarea Parteneriatului strategic cu Teatrul National de Opera si Balet, Fundatia Orange isi propune sa familiarizeze copiii defavorizati, orfani, care provin din familii social-vulnerabile, cu opera si baletul – genuri de arta mai putin populare in arealul autohton.