08.11.2011 toate
Investitiile se schimba cu Orange

Orange Moldova a sustinut in calitate de partener general organizarea celei de-a doua editii a forumului investitional “Investitiile in Gagauzia - vectorul dezvoltarii”. La reuniune au participat oameni de afaceri din Federatia Rusa, Ucraina, Belarus, Turcia, Bulgaria, Romania, Azerbaidjan.

Prin sustinerea acestui forum, Orange Moldova promoveaza si incurajeaza investitiile straine in aceasta regiune, inclusiv prin exemplul sau de succes.

Pe parcursul a 13 ani de activitate compania a investit peste 3 miliarde de lei pentru dezvoltarea unor servicii de calitate si inovatii, contribuind in acest fel la facilitarea activitatilor de business in Moldova,

Liudmia Climoc, Director General Orange Moldova: ”Gagauzia este o regiune atractiva pentru investitori prin potentialul uman bine pregatit, deschiderea spre colaborare a autoritatilor locale, posibilitatile nevalorificate in ce priveste crearea unei infrastructuri contemporane pentru functionarea investitiilor. Sper foarte mult ca drept rezultat al acestor forumuri in aceasta regiune vor aparea investitori care vor concura dupa volumul de investitii cu industria de telecomunicatii din Republica Moldova” .

Vlad Filat, Primul Ministru al Republicii Moldova:“Conducerea Gagauziei, consecvent, mana in mana cu Guvernul tarii, contribuie la ridicarea standardelor de viata in regiune, adoptand masuri ce contribuie la ameliorarea climatului investitional in sudul republicii. Este important ca si alte raioane ale Moldovei sa dea curs politicii Guvernului privind lansarea initiativelor de dezvoltare a localitatilor, care vor fi sustinute la nivel central. Mai mult ca atat, desfasurarea celei de a II-a editii a Forumului Economic International “Investitiile in Gagauzia - vectorul dezvoltarii”, este un exemplu relevant in ceea ce priveste descentralizarea”. .

Baskanul UTA Gagauzia, Mihail Formuzal, a mentionat ca scopul actiunii este de a arata potentialul investitional al regiunii si de a invita oamenii de afaceri straini sa-si dezvolte afaceri in Moldova.

“Moldova prezinta interes pentru Uniunea Europeana pentru ca tinde spre standardele europene. Noi ne dorim ca locuitorii R. Moldova sa traiasca ca in UE, sa circule liber in Europa, si in acest sens, conducerea tarii, cat si noi la nivel regional muncim”, a accentuat Baskanul.

Mihail Formuzal a subliniat ca Gagauzia este o oaza pentru investitori, aducand drept exemplu facilitatile de care beneficiaza acestia. Astfel, investitorii care realizeaza afaceri de circa 300 mii dolari sunt scutiti de achitarea impozitelor timp de 5 ani.

De asemenea, Orange Moldova a fost prezent in cadrul forumului cu un stand unde participantii au avut ocazia sa testeze serviciile Orange pentru business.