06.10.2010 toate
Compania Orange consolideaza parteneriatele cu institutiile superioare de invatamant

Pe parcursul mai multor ani la rand, compania Orange este partener al institutiilor superioare de invatamant, sustinand in permanenta tinerii atat in procesul educational cat si in initiativele lor extracuriculare.

De 3 ani, Orange are un parteneriat durabil cu Universitatea Tehnica din Moldova, iar de 2 ani si cu Academia de Studii Economice. Pe parcursul acestor ani, Orange a investit mai mult de 600 000 lei pentru dotarea cu utilaj tehnic a UTM-ului.

Parteneriatele cu institutiile superioare de invatamant presupun:

suport in procesul educational
Orange ofera suport studentilor in procesul educational prin oferirea de informatii si consultanta in scrierea tezelor de an si de licenta, oportunitatea de a efectua stagii la companie, organizarea de expozitii, precum si informarea acestora prin intermediul prezentarilor despre cele mai noi tehnologii in domeniul telecomunicatiilor.

dotarea institutiilor de invatamant cu echipament tehnic modern
Pentru a invata bine, salile de studii trebuie sa dispuna de echipament modern, regula bine cunoscuta de Orange, care isi propune sa contribuie in continuare la crearea conditiilor optimale de studii pentru studenti.

burse "Orange" pentru studenti
Anual, in cadrul parteneriatului cu UTM, Orange ofera 2 burse de studii in valoare de 1000 USD fiecare pentru cei mai straduitori studenti de la facultatile "Calculatoare, Informatica si Microelectronica" si "Radioelectronica si Telecomunicatii".

Din 2010, Orange va oferi 2 burse de studii si pentru studentii ASEM, de la toate facultatile.

La concurs pot participa studentii (sectia zi) ciclul I –licenta, cu exceptia studentilor anului I de studii, care isi fac studiile la una din facultatile mentionate de la UTM si ASEM, avind media notelor pentru toti anii de studii nu mai mica de 8,5.

Mai multe informatii cu privire la concursul "Burse Orange" pot fi gasite atat pe www.eac.md, cat si la decanatele facultatilor mentionate.

sustinerea activitatilor cu implicarea studentilor
In procesul de pregatire profesionala a tinerilor, experienta este la fel de importanta ca si cunostintele obtinute in procesul educational. Din aceste considerente, in cadrul parteneriatului cu ASEM, Orange sustine integral concursul "Idei de afaceri 2011", unde studentii au posibilitatea sa-si prezinte ideile de afaceri si sa beneficieze de suport pentru initierea acestora.

Participantii la concurs prezinta un business-plan, care este analizat de Comitetul de Mentori ai Incubatorului de Afaceri ASEM, iar la cea de-a doua etapa il prezinta in fata juriului si asistentei.

Castigatorii concursului beneficiaza de spatii pentru oficii necesare pentru dezvoltarea afacerilor in incinta incubatorului de afaceri si de suport material din partea companiei Orange pentru initierea acestora.

Concursul "Idei de afaceri" se organizeaza anual, in perioada septembrie – decembrie.

Detalii despre concurs pot fi gasite aici: http://incubator.ase.md si la facultatile academiei.