15.07.2010 toate
"Faces of Friends" la editia a XI-a

Asociatia de Creatie Festival impreuna cu Orange Moldova a organizat cea de-a 11-a editie a festivalului international de muzica "Faces of Friends".

2 zile de muzica, emotii si prietenii noi ce ramin a fi atuul festivalului "Faces of Friends" care se organizeaza in capitala de sud a Moldovei din 1996.



"Promovarea evenimentelor culturale inedite, mai ales a celor muzicale, a devenit o traditie pentru Orange Moldova. Suntem aici, in capitala de sud a tarii si sustinem acest eveniment, festivalul "Faces of Friends" deja de 6 ani pentru ca nu facem diferentieri atunci cind vine vorba de clientii si prietenii nostri." Jerome Poulain, Director de Marketing, Vinzari si Comunicare Orange Moldova.

Pe 17 – 18 iulie orasul Cahul a “fiert” in luminile scenei pe care au evoluat mai mult de 70 de artisti ce au interpretat diferite stiluri de muzica, de la rock pina la disco. Concurentii s-au “copt” in emotiile concursului si au demonstrat tot ce au avut mai bun in scena.

"Traiesc experienta concursurilor de la virsta de 3 ani, dar emotiile oricum ma coplesesc, mai ales atunci cind realizez cit de buni sunt concurentii si cit de profesionist este juriul, dar intr-un final sunt aici pentru a-mi face noi prieteni si pentru a ma vedea cu cei vechi. Multumesc mult oraganizatorilor si companiei Orange Moldova pentru ca ne ofera emotii pozitive in fiecare an si ne intilnim toti in orasul Cahul la cel mai prietenos festival" Valeria Tarasova – Premiul III

In prima zi, pe 17 iulie, participantii au interpretat o piesa in limba tarii din care vin si o piesa din repertoriul international. Punctul forte si obiectiv al festivalului "Faces of Friends" este juriul ce ofera notele instantaneu si deschis dupa fiecare evolutie in scena, ceea ce asigura transparenta si echidistanta in modul de jurizare.

"Chiar daca nu sunt printre cei 6 cistigatori sunt de acord cu notele oferite de juriu, pentru ca au fost corecte, deschise si fiecare a avut posibilitatea sa cunoasca parerea expertilor si nota care i-a fost acordata pentru prestarea scenica, calitatile vocale, dar si artistism." Gloria Gorceac – laureata festivalului "Faces of Friends"2010.

Iata care sunt cistigatorii festivalului "Faces of Friends" la cea de-a 11-a editie:

  • Premiul I - Alexandra Penciu (Romania) si Eldar Zidlaev (Ucraina)
  • Premiul II - Alexandru Sendrea (Moldova) si Plamin Borisov(Bulgaria)
  • Premiul III - Valeria Tarasova (Moldova) si Marina Cudalb (Italia)

"Voi fi modesta..., stiam ca sunt buna, dar nu m-am asteptat sa iau locul I. Multumesc tuturor ca m-au apreciat. Premiul banesc imi va fi de folos, pentru ca vreau sa-mi cumpar un pian nou." Alexandra Penciu (Romania) Premiul I

"E foarte important sa-ti faci noi prieteni, caci acesta este laitmotivul festivalului. Am venit in Moldova ca sa cunosc o alta cultura, sa particip in cel mai cald festival - concurs din toata experienta mea, dar si sa adun niste bani pentru nunta ce urmeaza sa o joc peste citeva saptamini." Eldar Zidlaev(Crimeea) Premiul I

Gala concertul de pe data de 18 iulie a fascinat cu energia interpretilor care au incins publicul din Cahul. Trupa din Romania “DJ Project ” si Giulia a provocat miile de spectatori sa cinte in cu ei in unison toate hiturile.

"Suntem in Cahul pentru prima data si recunoastem, suntem fascinati de caldura oamenilor de aici, dar si de pofta acestora de a dansa, cinta si oferi energie pozitiva interpretilor. Au cintat cu noi in unison toate piesele cap - coada, e incredibil de placut!" DJ Project si Giulia – invitati speciali Romania.

Un eveniment aparte si foarte special in cadrul festivalului "Faces of Friends" este noaptea de jazz, care se desfasoara intr-o atmosfera degajata si ofera o energie relaxanta pentru toti participantii si invitatii concursului. Muzica de calitate curge perfect cu berea buna dar si cu micii copti la gratare. O noapte plina de jazz unde fiecare poate evolua pe o scena special amenajata, o scena unde lipseste obligatia de a fi cel mai bun sau de a cinta pentru juriu.

Tot pe scena de Jazz Night a improvizat la chitara unul din cei mai buni 100 chitaristi din lume, artist emerit al poporului din Ucraina, Enver Izmailov.

"Ador Cahulul pentru oamenii lui calzi si speciali, pentru toti muzicienii care se nasc aici, pentru toate talentele ce au aceleasi radacini si pornesc de la aceleasi dorinte: de a face muzica buna." Enver Izmailov – invitat special Ucraina.

Traditional Festivalul "Faces of Friends" se bucura de sustinerea partenerului general Orange Moldova.

Organizator al evenimentului – Asociatia de Creatie "Festival".