24.06.2010 toate
Orange Moldova este Partener General al saptamanii investitionale "Moldova Business Week 2010"

Orange Moldova este Partenerul General al saptamanii investitionale "Moldova Business Week 2010" cu genericul "Criza mondiala – provocari si noi oportunitati pentru economia Moldovei", care se desfasoara la Chisinau in perioada 22-25 iunie curent.

Obiectivul evenimentului este de a intensifica fluxurile investitionale in Republica Moldova.

Valeriu Lazar, Viceprim-ministu, Ministru al Economiei, a declarat ca acest summit va permite identificarea unor noi sfere de cooperare. Intensificarea fluxului investitional in RM se va realiza prin atragerea atentiei investitorilor straini asupra Moldovei, prin facilitarea dialogului intre investitori si companiile locale, prin indentificarea si promovarea proiectelor investitionale de perspectiva, precum si focusarea atentiei investitorilor asupra unor sectoare concrete ale economiei nationale.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova a declarat: "In Republica Moldova, dispunem de un mediu favorabil pentru investitii, exista un dialog eficient cu autoritatile publice. De asemenea se lucreaza in comun si la implementarea unui cadru de reglementare echitabil, ceea ce este foarte important in desfasurarea eficienta a activitatii companiei noastre. Conditiile fiscale sunt prielnice in comparatie cu multe alte state. Dar pe langa aceasta, trebuie sa mentionam si capitalul uman, ospitalitatea si gradul de atentie acordat care te fac sa te simti bine activand in Moldova. Orange este un exemplu reusit de investitii in Republica Moldova".

Organizatorul evenimentului este Ministerul Economiei, Organizatia de Atragere a Investitiilor si de Promovare a Exportului din Moldova in cooperare cu Forul Economic Vienez, care isi propun sa ofere, in cadrul saptamanii investitionale, toata informatia necesara privind oportunitatile investitionale in Republica Moldova.

"Moldova Business Week 2010" va cuprinde Forumuri bilaterale (B2B), cu participarea agentilor economici din Romania, Italia, Federatia Rusa, Turcia, Republica Ceha, Polonia, precum si din alte tari care investesc sau au intentia de a plasa investitii in Republica Moldova.

Atelierele de lucru incluse in agenda au urmatoarele tematici: Instrumente noi ale Guvernului Republicii Moldova in atragerea investitiilor, Tehnologiile internationale performate in Republica Moldova, Retelele inovative – noua formula a cooperarii regionale, Oportunitatile investitionale in diferite sectoare ale economiei nationale.