15.02.2010 toate
Orange doneaza la Lipcani o ambulanta performanta pentru cazurile de urgenta

Orange Moldova in parteneriat cu UNFPA, Fondul ONU pentru Populatie, au donat o ambulanta Punctului de asistenta medicala de urgenta din or. Lipcani. Actiunea se inscrie in cadrul initiativei comune de parteneriat public-privat intre UNFPA si Orange, lansata ca raspuns al inundatiilor din vara anului 2008 cu scopul de a acorda asistenta umanitara celor mai grav afectate localitati.

La ceremonia de donare a participat Primul Ministru al Republicii Moldova Dl Vlad Filat.

Premierul a mentionat: actiunile de acest fel ne ajuta sa asiguram oamenii cu servicii medicale de calitate. De asemenea, seful executivului a multumit Companiei Orange si Fondului ONU pentru populatie pentru donatiei si si-a exprimat certitudinea ca cetatenii vor resimti efectul ei benefic.

Vlad FILAT a reiterat, cu aceasta ocazie, disponibilitatea Guvernului de a contribui la cresterea accesului populatiei la serviciile medicale de calitate.

Liudmila CLIMOC, directorul general Orange Moldova a multumit Primului Ministru pentru prezenta la eveniment si Fondului ONU pentru populatie pentru colaborare eficienta.


„Este un punct culminant intr-un lant de actiuni demarat de noi anterior pentru ajutorarea localitatilor ce au avut de suferit de pe urma inundatiilor din vara anului 2008.

Suma donatiilor in cadrul proiectelor menite pentru restabilirea infrastructurii au constituit circa doua milioane 400 mii de lei. Prin investitiile facute in domeniul sanatatii si in actiuni de imbunatatire a calitatii vietii cetatenilor, ne realizam misiunea de a ajuta oamenii sa interactioneze mai bine. Compania Orange s-a implicat activ si in alte proiecte similare, printre care procurarea si donarea, prin intermediul Fundatiei Orange, a unui tomograf avansat Centrului de Radiologie si Imagistica al Institutului de Neurologie si Neurochirurgie din Chisinau, initierea unei campanii de colectare de fonduri pentru renovarea spitalului de copii din Balti, sustinerea copiilor cu dezabilitati fizice si senzoriale prin repararea si dotarea scolilor internat cu calculatoare performante s.a.”.

Boris GILCA, Reprezentant Adjunct al Fondului ONU pentru populatie in Moldova, a mentionat ca aceasta este a doua ambulanta donata in cadrul parteneriatului public-privat. El a precizat ca pretul unei astfel de ambulante este de peste 50 000 Euro, dar, gratie faptului ca a fost achizitionata prin departamentul de procurari al ONU, pentru ea s-au platit doar 27 000 Euro.

Reprezentant Adjunct UNFPA a mai specificat ca ambulanta donata este dotata cu echipament medical performant de resuscitare si va ajuta institutia sa reactioneze rapid in situatii de urgenta si sa ofere populatiei servicii medicale mobile de calitate. Ambulanta de model Hyundai va fi utilizata pentru evacuarea medicala in cazuri de urgenta, in special in cazul nasterilor si altor interventii in domeniul obstetricii si sanatatii reproductive.

De mentionat ca aceasta este a doua ambulanta procurata de UNFPA ca raspuns la inundatiile din vara anului 2008. Prima ambulanta a fost donata Centrului de Medicina a Calamitatilor din cadrul Ministerului Sanatatii in luna octombrie 2009.