16.08.2018

Orange lansează CERT Pro şi oferă scanarea gratuită a vulnerabilităţilor sistemului IT sau a paginii web

Securitatea IT și integritatea sistemului informatic sunt mai importante decât oricând, în contextul atacurilor informatice tot mai frecvente și mai complexe.

Astfel, Orange Moldova vine cu o soluție inteligentă de securitate pentru afacerea ta și sporește gradul de siguranță a acesteia cu CERT Pro – un nou serviciu care oferă un set de instrumente de protejare și răspuns la amenințările de Securitate cibernetică doar abonaților corporativi Internet fix Orange Moldova.

Cu soluţia CERT Pro de la Orange Moldova beneficiați de:

  • Scaner de vulnerabilități ale sistemului de operare: identificarea și detectarea distantă a vulnerabilităților ce țin de configurarea activelor sau software-ul defectuos din rețea;
  • Scaner de vulnerabilități ale aplicațiilor web: analizarea automată, distantă a site-urilor și aplicațiilor web, cu scopul de a identifica vulnerabilitățile care ar permite compromiterea resurselor;
  • Raport detaliat la finalul scanării: generarea unui raport tehnic extins despre sinteza riscurilor identificate, soluții și recomandări practice pentru rezolvarea și remedierea breșelor și vulnerabilităților descoperite în urma scanării;
  • Buletin de Securitate cibernetică: publicarea recomandărilor de prevenție și protecție împotriva amenințărilor cibernetice și ghidurilor de răspuns la incidente cibernetice.

Odată cu lansarea produsului nou, Orange oferă scanarea gratuită a vulnerabilităţilor ale sistemului de operare şi aplicaţiei web. Sună acum la 700, 022977700, scrie-ne la corporate@orange.md sau pe chat şi te vom programa pentru o scanare complet gratuită şi fără obligaţiuni suplimentare. Află acum despre eventualele breşe ale sistemului tău IT sau paginii web!

Dependența companiilor de sistemele informatice este dictată de evoluțiile din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, iar siguranța datelor este prioritatea #1 în cadrul oricărei afaceri. Iată de ce compania noastră se angajează să sporească securitatea informațională a clienților care au Internet de la Orange, fiind singurul operator de pe piața Telco din Moldova care prestează astfel de servicii.

Andrei PREAȘCĂ, Director Business Market Sales & Customer Care: "Soluţia inteligentă CERT Pro oferă clienţilor un set de instrumente avansate de securitate care includ buletine de alertare timpurie şi rapoarte în urma scanării de vulnerabilităţi ale sistemelor de operare şi ale aplicaţiilor web pentru a răspunde și controla comportamente malițioase înainte ca acestea să aibă impact asupra afacerii lor. În acest fel, doar la Orange clienţii corporativi se pot bucura de soluţii tehnice profesionale de securitate cibernetică la preţ special, pentru a anticipa, preveni, investiga, dar şi elimina riscurile de expunere la ameninţările de securitate."

Beneficiile și oportunitățile serviciului CERT Pro

Cu CERT Pro, ne propunem să contribuim la informarea și avertizarea clienților despre vulnerabilitățile și amenințările cibernetice care pot afecta sistemele și echipamentele IT, precum și să sporim gradul de pregătire și protecție a clienților împotriva amenințărilor cibernetice, care va permite minimizarea daunelor provocate de eventualele incidente de securitate.

Sergiu POSTICĂ, Director Strategie, Dezvoltare şi Afaceri Regulatorii: "CERT Pro este un serviciu ataşat ofertei internet fix pentru clienţii business. Atunci când se testează securitatea unui sistem informaţional şi/sau a unei reţele, aplicaţiile de scanare identifică vulnerabilităţile şi breşele de configurare, care pot duce la propagarea incidentelor, precum şi statutul configurărilor de protecție a componentelor sistemului de operare şi aplicaţiilor utilizate. Suntem mândri să marcăm cu încredere o nouă etapă în dezvoltarea companiei şi să le oferim clienţilor noştri noi servicii de protecţie a datelor".

Astfel, Orange Moldova pune la dispoziție clienților B2B, abonați la serviciul CERT Pro instrumente de securitate IT, pentru a preveni și combate chiar și cele mai avansate atacuri cibernetice și pentru a îndepărta chiar și cele mai subtile vulnerabilități.

Mai multe detalii despre serviciul și abonamentele CERT Pro aflați pe https://cybersecurity.orange.md/ sau prin apel la 700, 022977700.

Despre Orange Moldova

Orange Moldova este parte a Grupului Orange, unul dintre liderii mondiali în servicii de telecomunicații, cu sediul în Paris, Franța. În Moldova, compania şi-a demarat activitatea în octombrie 1998, cu marca comercială VOXTEL, iar, ca urmare a rebranding-ului, pe 25 aprilie 2007 a devenit Orange Moldova. Compania este cel mai mare operator de servicii voce şi Internet mobil din Moldova iar recent şi-a extins portofoliul, oferind Internet şi TV Acasă. Actualmente, peste 2,6 milioane de clienţi sunt conectaţi la reţeaua companiei, în care activează o echipă de peste 1200 de angajaţi. Orange deţine cea mai extinsă şi avansată reţea 3G+ şi 4G. Serviciile sale pot fi accesate pe teritoriul întregii țări prin intermediul rețelei de peste 3600 puncte de vânzări. Recunoscut drept un lider în inovaţii, Orange deţine 2 premiere mondiale: HD Voice şi HD Voice International. În 2015, brandul Orange a evoluat pentru a răspunde noii sale strategii la nivel de Grup, Essentials 2020, dar și promisiunii pe care a făcut-o clienților: de a fi întotdeauna aproape pentru a-i conecta la ceea ce este esenţial în viaţa lor.