27.02.2018

Orange își consolidează poziția pe piața serviciilor IT prin aderarea Orange Systems la Moldova IT Park

Orange Moldova a făcut încă un pas pentru a-şi consolida poziţia pe piaţa IT din Republica Moldova, prin aderarea întreprinderii Orange Systems la parcul pentru tehnologia informației „Moldova IT Park”.

Astfel, Orange contribuie la consolidarea şi impulsionarea dezvoltării acestei direcţii de business, care vine să complementeze afacerea în domeniul telecomunicaţiilor.

Prin această acţiune, Orange Systems, în calitate de rezident al parcului IT, alături de alte 100 de companii din domeniu, îşi exprimă ambiţia de a dezvolta segmentul IT şi de a deveni un prestator de servicii în domeniul IT în ţară şi peste hotare, precum şi un angajator important în acest domeniu.

Julien DUCARROZ, Director General Orange Moldova: Domeniul IT înregistrează o creştere spectaculoasă, care are impact asupra dezvoltării societăţii şi a modului de viaţă. Iată de ce considerăm important să fim parte a acestui proces, să dezvoltăm apetitul pentru tehnologie şi performanţă şi să oferim calitate impecabilă în servicii, precum şi oportunităţi de creativitate pentru angajaţii în IT. Salutăm decizia Guvernului de a crea parcul IT cu toate avantajele şi beneficiile oferite rezidenţilor şi sperăm că Moldova va deveni o destinaţie interesantă pentru investitori graţie acestei decizii. Orange Moldova îşi propune să fie un actor activ şi atractiv, care oferă nu doar salarii competitive, dar şi un mediu de lucru cu posibilităţi de autodezvoltare, pachet social şi, desigur, oportunităţi de creativitate pe acest segment”.

Astăzi în echipa IT Orange se regăsesc peste 200 de angajați. 50 la suta prestează servicii de IT nearshoring pentru partenerii externi în următoarele domenii: software development, testarea și asigurarea calității, controlul și managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence și big data.